4.8.09

kain sembahyang




just a few hours left. thought i write 1 post before bertolak. ibuku semangat ke jaafar rawas, beli kain sembahyang (or ppl usually call it telekung sembahyang, tp dari kecik lagi ku asyik panggil kain sembahyang) anyway, bila dia tawar nak beli untukku, ku hesitate sikit. tapi, mama...dia beli jugak eventhough ku cakap taknak.


tapi semalam masa nak pack, ku tetap ambik yang lama. alasan yang ku bagi mama terima. ape alasan ku?


"mama, kain sembahyang yan ni dah banyak jasa kat yan.
especially yang yan pakai 2 tahun kat kmb ni.
solat surely lah, time yan baca quran, masa nangis,
takut or sedih pun semua dengan dia.

takkan taknak bawak kot?
dahlah banyak jasa. bila nak gi tempat best kena bagi dia merasa.
kesian dia if kene tinggal..hehe.."


tu yang ku rase la. so ku nak bawak benda yang banyak berjasa kat diriku. kain sembahyangku, tafsir abah mama belikan, tasbih arwah che..etc..baru bermakna sket. bukan ape..just nk bersyukur dgn harta benda yang dah lame menemani diriku..insyaAllah~


moral of the story: hargailah harta benda kite..=)

6 comments:

atikus_hakita said...

yan,ble fly??g mano??

plain_jane said...

a'ah.. betul tu yan..
kak jenny pen pki telekeung yg since form 3 taw.. hahaha..

kain smyg baru taruk je dalam almari.. hehehe..

fazelyn said...

hehe.. there is one thing yang
bnyk berjsa with u, bt then still,
u didn't bring it to that special place...
guess what, it is a human being..and
i is me.. hehe.. =p

izyan.ariff said...

haha,,lyn gedix~
not only ur heavy..but it mite cause another 6k..cuz lyn berat sgt..haha~

kakak said...

owh.and also the qur'an abah got at mecca which he's planning to give u.

oh wait itu kire baru la kan..

izyan.ariff said...

yup2.. its baru.
as much as i want it, but i think it's better abah have it.

im going to bring with me the tafsir abah n mama bought me last year..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...