25.8.10

uncategorized

baru tengah type sikit-sikit post baru. 
mama yang tengah buat kerja kat meje di tepi tanya pasal monthly allowance. 
nak tolong saving katenye. so bagitahu mama lebih kurang penggunaan duit. 
dapat la lebih kurang berapa banyak boleh save.

tibe-tibe mama tanye pasal phonebills. 
around _ _ i spent for international calls. 
erti kata lain, call rumah. mama kata ni macam banyak. 
kurangkan la. call abah mama seminggu sekali je ke. 
"memang yan ade call seminggu sekali. that's why yan cakap lama sikit". 
sebab dulu mama ade pesan jangan cakap lama-lama. rugi duit. 

tup tup mama tengah cakap kurang situ sini, tibe-tibe hati sedih. 
lama-lama bibir da cebik-cebik, mama perasan. 
"eh, yan ok ke sayang?" mama tanya lagi la. 
vroomm air mata mengalir. T,T 
"nanti kejap mama. mama tengok lain. nanti yan lagi sedih. 
yan pun tak sure bakpo ni." tahan tahan. 

sedang type ni tengah legakan hati sikit. 
susah nak cakap jugak kenapa nanges. 
fikir-fikir dapat jawapan. 
family. kenapa jimat untuk family?
 telefon je pun. ade orang sanggup sampai mak ayah bimbang apa khabar la anak die. 
anak perempuan pulak tu, duduk jauh. entah apa yang dibuat. 

kalau save kat phonebills sekadar nak simpan duit. untuk ape? 
beli kereta buat balik malaysia? 
takpe la. entah umur cukup panjang ke tak nak wat balik BMW wut-not. 

anak mama takpe la tak bawak balik kereta pun. 
janji boleh update abah mama selalu. cerita itu ini. 
yan nyanyi lagu ape dalam bilik pun yan nak cerita. 
cerita tersadung kaki sorang-sorang time nak pegi kelas pun yan nak cerita. 
janji, i hear your voices all the time.

kereta BMW? takpe. 
nanti yan cari same-same ngan husband yan. 
anak mama naik kereta kecik pun tak kisah. 

ni baru belajar jauh-jauh. 
belum ade lagi family and other responsibilities. 
da susah nak call parents sendiri. 
nanti macam mana?

sorry mama. :'( buat mama terkejut pulak. 

ps: abah balik masjid, mama cerita apa jadi. 
and ade budak cebik2 balik. 
bosan. mata da bengkak.
izyan izyan. bile mau berubah? da tua bangka. 

7 comments:

iman k.a ;) said...

comelnya yan :)

efi said...

kita geng suka nanges. so you are forgiven sayang. tape lah habis duit. make me three sebab habis beratus2 RM after convert sbb nk call msia. haha

izyan.ariff said...

to iman: hahaha. we call it emotionally unstable. hee~

to efi:
hahaha~ kan kan? tape.. family itu penting. nak ckap berkorban pn tak padan sebb skeeet je duet spent compared to other stuff.wuwu.. ;)

anish said...

sweet nyaaa :')

izyan.ariff said...

hehehehee~ ^,^

Athirah Sanusi said...

Salam, yan,

Ni first time ziarah blog yan..comel2..kite suke..hihi..pepun, teruskan menulis..nanti sy dtg lagi ziarah insyallah..hihi..take care.

izyan.ariff said...

salam athirah~~

wuwu. sahabat lame.hehe~~ jzkk fro dropping by.lala~ sile2 bace in the future. harap2nye bermanfaat.

if yan tsalah tulis ke pe..feel free utk tegur ep? ^,^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...